З початку року «Краснодонвугілля» інвестував більше 145 млн гривень у розвиток компанії

22 Червень 2012

ПАТ «Краснодонвугілля» Групи Метінвест в рамках програми постійних поліпшень, реконструкції та модернізації продовжує інвестувати кошти в розвиток ПАО. Про це повідомляє прес-служба компанії.

Так, введено в експлуатацію 5 вугільних лав. На підготовку направлено близько 80 млн гривень. З початку року було придбано сучасне очисне обладнання вітчизняних та зарубіжних виробників. Це комбайни KGS-245 c ЗІП, 1К-101У. На оснащення прохідницьких вибоїв з початку року направлено 40 млн гривень.

«Реалізація інвестиційної програми в цілому сприяє не тільки стабільній роботі компанії, а й розв'язання багатьох соціальних питань регіону. Без серйозних інвестиційних вкладень жодне сучасне підприємство не може залишатися конкурентоспроможними і виробляти відповідає всім вимогам часу продукцію », - зазначив генеральний директор компанії« Краснодонвугілля »Олександр Ангеловскій.

Черговим етапом у процесі оновлення прохідницького обладнання в рамках інвестиційної програми «Краснодонвугілля» стало придбання комбайна КСП-32 на шахту ім. 50-річчя СРСР. Його вартість становить близько 5 млн. гривень. Роботи плануються розпочати через 2 місяці. Зараз новий комбайн тестується фахівцями на поверхні шахти.

Крім того, 6 млн гривень вкладено в модернізацію і заміну обладнання об'єктів збагачувального комплексу і допоміжних підприємств.

Варто також відзначити, що на реалізацію заходів по забезпеченню максимального рівня промислової безпеки та дегазації вугільних пластів в поточному році направлено 9,5 млн гривень. В об'єкти капітального будівництва інвестовано 16,5 млн гривень. У придбання і модернізацію стаціонарних установок - майже 13 млн грн.

Нагадаємо, з початку поточного року «Краснодонвугілля» планово направив на підтримку і модернізацію виробничих потужностей, придбання техніки та обладнання, реалізацію проектів в галузі охорони праці, промислової безпеки та екології, а також на інші інвестиційні цілі 145,1 млн грн