Метінвест придбав обладнання для Краснодонської дитячої лікарні

31 Січень 2013

Група Метінвест, міжнародна вертикально інтегрована гірничо-металургійна група компаній, придбала обладнання для клінічної лабораторії Краснодонської дитячої лікарні на суму 50 тис. грн. Проект реалізовано в рамках реалізації довгострокової Програми соціального партнерства Групи Метінвест, яку в Краснодоні здійснює «Краснодонвугілля».

Клінічна лабораторія комунального закладу «Краснодонська дитяча лікарня» обладнана новим сучасним обладнанням у результаті реалізації проекту місцевих лікарів «Краще — дітям», який став переможцем конкурсу на кращий соціальний проект в рамках корпоративної соціальної програми «Місто — нашими руками», проведений компанією в містах присутності .

Проект «Краще — дітям» спрямований на збільшення ефективності діагностики захворювань у дітей, став одним з п'яти проектів, які отримали від компанії фінансування в розмірі 50 тисяч гривень.

На ці кошти ініціаторами проекту було придбано нове сучасне обладнання для лабораторії: повітряний стерилізатор, водяна баня, 2 нових бінокулярних мікроскопа з великим збільшенням, 2 лейкоцитарних лічильника, лабораторна центрифуга, сумка-укладка і фотоелектроколориметр — апарат, призначений для якісного та кількісного аналізу біологічно активних речовин і лікарських засобів.

«Аналізи в лабораторії будуть проводитися, як і раніше, безкоштовно. Тільки тепер це буде швидше, більш якісно та ефективно за рахунок нового обладнання «, — зазначив учасник проекту, виконуючий обов'язки головного лікаря комунальної установи» Краснодонська дитяча лікарня «Олексій Шаповалов.

«Сьогодні Метінвест підтримує ініціативи, спрямовані на поліпшення якості життя, побуту або надання допомоги в сфері послуг. Всі наші жителі можуть бути впевнені, що ми будемо підтримувати їх пропозиції щодо поліпшення добробуту, якості послуг. Бажаю нашим городянам не бути байдужими і брати активну участь у розвитку міста, тим більше, що Метінвест надає для цього всі можливості", — заявив під час урочистого відкриття генеральний директор ПАТ"Краснодонвугілля» Олександр Ангеловскій.