«Краснодонвугілля» скоротить викиди в атмосферу від терикону шахти ім. Н.П Баракова

19 Червень 2014

На шахті вже розпочаті роботи з гасіння, пониження та переформування палаючого породного відвалу. Протягом наступного року також буде проведено його озеленення. На ці цілі виділено близько 2,8 млн грн.

Зараз виконуються заходи з рекультивації відвалу, що дасть можливість скоротити викиди, які забруднюють атмосферу. Також проводять роботи щодо запобігання рецидивного горіння. Наступним етапом стане озеленення терикону, яке завершиться до березня 2015 року.

«Для нас важливо, щоб повітря та річки в нашому регіоні були чистими, - підкреслив генеральний директор ПАТ «Краснодонвугілля» Олександр Ангеловський. - Ми прагнемо працювати так, щоб зберегти та захистити навколишнє середовище. Розуміючи відповідальність за всі виробничі процеси, нашим об'єднанням реалізуються кілька цільових програм щодо поліпшення екології. Рекультивація та озеленення породних відвалів - одне з пріоритетних завдань для «Краснодонвугілля». Роботи в цьому напрямку ведуться по всіх вугледобувним структурним підрозділам».

З 2010 року «Краснодонвугілля» направило на гасіння, переформування та озеленення відвалів більш 42,5 млн грн. У поточному році основні роботи пройдуть на двох підрозділах - шахті ім. Н.П. Баракова та шахтоуправлінні «Суходільське-Східне».

Довідка

Для поліпшення екологічної ситуації в регіоні ПАТ «Краснодонвугілля» Групи Метінвест реалізує «Програму охорони навколишнього природного середовища на 2011-2015 р.р». На виконання проектів, передбачених документом, об'єднання направить більше 107 млн грн. За 3 роки роботи програми, обсяг викидів шкідливих речовин вже знизився більш ніж на 27%.